Afasi och talapraxi

Känner du till skillnaden mellan afasi och talapraxi?

Båda tillstånden påverkar nämligen vår kommunikation och kan orsakas av neurologisk skada eller sjukdom, oftast i vänster hjärnhalva.

Afasi innebär att de språkliga förmågorna inte fungerar som de ska. Det kan ta sig uttryck i problem med att förstå språket och/eller att man får svårt att hitta rätt ord när man ska prata eller skriva.

Talapraxi skiljer sig från afasi genom att det istället handlar om svårigheter att på rätt sätt koordinera de muskler som är involverade i våra olika språkljud och att växla mellan dessa.

Vid neurologisk skada eller sjukdom är det mycket vanligt att man får en kombination av både afasi och talapraxi. Detta är viktigt att utreda ordentligt hos en specialiserad logoped, för att sedan kunna lägga upp träningen på bästa sätt i syfte att uppnå största möjliga förbättring.

Webbinarium 3 april 2024 kl 17.00

Vill du veta mer om Hedlas intensiva rehabiliteringsprogram i berikad miljö?

Välkommen på vårt webbinarium onsdagen den 3 april klockan 17:00-17:45.

Du får då chansen att via videolänk träffa våra medarbetare Anna Sjöholm, fysioterapeut, och Cecilia Eddin, logoped, som berättar om upplägget i Hedlas rehabiliteringsprogram.
Webbinariumet ger en inblick i hur rehabteamet tänker när de lägger upp träningen, för att maximera hjärnans återhämtning och uppnå bästa möjliga progress.

Så klart finns det även möjlighet att ställa frågor direkt till Anna och Cecilia och diskutera de olika aspekterna av intensiv neurologisk rehabilitering i berikad miljö.

Anmäl dig redan idag för att reservera en plats!

Vad roligt att du vill jobba med oss på Hedla!

Vi har nu fått din ansökan och slår dig en signal framöver om du har gått vidare till intervju. Dessvärre kommer vi inte att hinna träffa alla, men återkopplar givetvis till samtliga kandidater. 

Håll gärna kontakten med oss på Instagram och Facebook!

Föreläsning i Sverige

Vi beklagar, evenemanget har redan ägt rum, men vi ser fram emot att träffa dig på något annat evenemang vi ordnar i framtiden.