Afasi och talapraxi

Känner du till skillnaden mellan afasi och talapraxi?

Båda tillstånden påverkar nämligen vår kommunikation och kan orsakas av neurologisk skada eller sjukdom, oftast i vänster hjärnhalva.

Afasi innebär att de språkliga förmågorna inte fungerar som de ska. Det kan ta sig uttryck i problem med att förstå språket och/eller att man får svårt att hitta rätt ord när man ska prata eller skriva.

Talapraxi skiljer sig från afasi genom att det istället handlar om svårigheter att på rätt sätt koordinera de muskler som är involverade i våra olika språkljud och att växla mellan dessa.

Vid neurologisk skada eller sjukdom är det mycket vanligt att man får en kombination av både afasi och talapraxi. Detta är viktigt att utreda ordentligt hos en specialiserad logoped, för att sedan kunna lägga upp träningen på bästa sätt i syfte att uppnå största möjliga förbättring.

Webbinarium 31 maj 2023 kl 17.30

Vad händer under ett rehabprogram på Hedla?

Välkommen på Hedlas webbinarium 31 maj klockan 17:30.
 
Du får då träffa flera av Hedlas medarbetare, som berättar hur det går till under ett rehabprogram på Hedla.
 
Det kommer också att finnas gott om tid att besvara på frågor och dessa kan du skicka till oss redan nu, eller ställa under webbinariet.
 
 

Anmäl dig redan idag för att reservera en plats, det är helt gratis!

Vad roligt att du vill jobba med oss på Hedla!

Vi har nu fått din ansökan och slår dig en signal framöver om du har gått vidare till intervju. Dessvärre kommer vi inte att hinna träffa alla, men återkopplar givetvis till samtliga kandidater. 

Håll gärna kontakten med oss på Instagram och Facebook!