Minnesproblem efter stroke

Det är vanligt att minnet påverkas efter en stroke eller traumatisk hjärnskada. Samtidigt har det visat sig att nedsättningar av minnet i vissa fall inte fångas upp som de borde.
I en ny studie testade forskare från Nederländerna minnesfunktioner hos personer med stroke. Olika sorters information presenterades för personerna varpå man bad dem att återge denna, först efter 20-30 minuter och sedan ännu en gång efter en vecka. Forskarna kunde då se att den mer långsiktiga glömskan, som sällan utreds, var vanligare än den kortsiktiga glömskan. Slutsatsen de drog var att det därför kan vara viktigt att genomföra kompletterande testning av minnet en vecka efter den initiala bedömningen, för att undvika att minnesproblematik som inte syns direkt går oupptäckt.
Vi tar nu detta med oss i kommande bedömningar, med målsättningen att bli ännu bättre på att kartlägga även mer långsiktig minnespåverkan. Den aktuella studien återfinns här.

Hedlas strokerehabiliteringsteam följer noggrant den senaste forskningen och flera av våra specialister bidrar aktivt till ny forskning inom strokerehabilitering.

Webbinarium 3 april 2024 kl 17.00

Vill du veta mer om Hedlas intensiva rehabiliteringsprogram i berikad miljö?

Välkommen på vårt webbinarium onsdagen den 3 april klockan 17:00-17:45.

Du får då chansen att via videolänk träffa våra medarbetare Anna Sjöholm, fysioterapeut, och Cecilia Eddin, logoped, som berättar om upplägget i Hedlas rehabiliteringsprogram.
Webbinariumet ger en inblick i hur rehabteamet tänker när de lägger upp träningen, för att maximera hjärnans återhämtning och uppnå bästa möjliga progress.

Så klart finns det även möjlighet att ställa frågor direkt till Anna och Cecilia och diskutera de olika aspekterna av intensiv neurologisk rehabilitering i berikad miljö.

Anmäl dig redan idag för att reservera en plats!

Vad roligt att du vill jobba med oss på Hedla!

Vi har nu fått din ansökan och slår dig en signal framöver om du har gått vidare till intervju. Dessvärre kommer vi inte att hinna träffa alla, men återkopplar givetvis till samtliga kandidater. 

Håll gärna kontakten med oss på Instagram och Facebook!

Föreläsning i Sverige

Vi beklagar, evenemanget har redan ägt rum, men vi ser fram emot att träffa dig på något annat evenemang vi ordnar i framtiden.