Kognitiva förändringar efter hjärnskador – Vad händer och vad kan man göra åt det?

Den 26 oktober – på Hjärnskadedagen – är det dags att uppmärksamma alla som lever med förvärvad hjärnskada och anhöriga.
Hjärnskadeförbundet Hjärnkraft kommer att arrangera föreläsningen ”Kognitiva förändringar efter hjärnskador – Vad händer och vad kan man göra åt det?”.
Kognitiva funktionsnedsättningar är en term som används för att beskriva olika typer av nedsättningar eller svårigheter i kognitiva funktioner, vilka inkluderar förmågor som tänkande, minne, inlärning, uppmärksamhet, problemlösning, språkförståelse och andra mentala processer.
De kognitiva funktionerna är avgörande för hur vi förstår, tolkar och reagerar på världen runt oss. När dessa funktioner är nedsatta kan det påverka en persons förmåga att fungera i vardagen, i skolan, på arbetet och i sociala sammanhang.
Föreläsare är Nils Berginström, leg. psykolog och universitetslektor vid Umeå universitet som också höll en mycket uppskattad föreläsning om hjärntrötthet tidigare i år.
Föreläsningen ges digitalt och börjar klockan 13:00. Den kommer att spelas in och kan ses i efterhand.
Föreläsningen vänder sig till dig som vill veta mer om kognitiva förändringar efter en förvärvad hjärnskada.
NÄR: Den 26 oktober kl. 13:00 till cirka 13:45.
PRIS: Kostnadsfri för medlemmar i Hjärnkraft. Inte medlem? Just nu bjuder vi på de sista månaderna av 2023 för nya medlemmar. Medlemsavgiften är 220 kronor för resten av år 2023 och hela året 2024.

Webbinarium 31 maj 2023 kl 17.30

Vad händer under ett rehabprogram på Hedla?

Välkommen på Hedlas webbinarium 31 maj klockan 17:30.
 
Du får då träffa flera av Hedlas medarbetare, som berättar hur det går till under ett rehabprogram på Hedla.
 
Det kommer också att finnas gott om tid att besvara på frågor och dessa kan du skicka till oss redan nu, eller ställa under webbinariet.
 
 

Anmäl dig redan idag för att reservera en plats, det är helt gratis!

Vad roligt att du vill jobba med oss på Hedla!

Vi har nu fått din ansökan och slår dig en signal framöver om du har gått vidare till intervju. Dessvärre kommer vi inte att hinna träffa alla, men återkopplar givetvis till samtliga kandidater. 

Håll gärna kontakten med oss på Instagram och Facebook!

Föreläsning i Sverige

Vi beklagar, evenemanget har redan ägt rum, men vi ser fram emot att träffa dig på något annat evenemang vi ordnar i framtiden.