Kognitiva förändringar efter hjärnskador – Vad händer och vad kan man göra åt det?

Den 26 oktober – på Hjärnskadedagen – är det dags att uppmärksamma alla som lever med förvärvad hjärnskada och anhöriga.
Hjärnskadeförbundet Hjärnkraft kommer att arrangera föreläsningen ”Kognitiva förändringar efter hjärnskador – Vad händer och vad kan man göra åt det?”.
Kognitiva funktionsnedsättningar är en term som används för att beskriva olika typer av nedsättningar eller svårigheter i kognitiva funktioner, vilka inkluderar förmågor som tänkande, minne, inlärning, uppmärksamhet, problemlösning, språkförståelse och andra mentala processer.
De kognitiva funktionerna är avgörande för hur vi förstår, tolkar och reagerar på världen runt oss. När dessa funktioner är nedsatta kan det påverka en persons förmåga att fungera i vardagen, i skolan, på arbetet och i sociala sammanhang.
Föreläsare är Nils Berginström, leg. psykolog och universitetslektor vid Umeå universitet som också höll en mycket uppskattad föreläsning om hjärntrötthet tidigare i år.
Föreläsningen ges digitalt och börjar klockan 13:00. Den kommer att spelas in och kan ses i efterhand.
Föreläsningen vänder sig till dig som vill veta mer om kognitiva förändringar efter en förvärvad hjärnskada.
NÄR: Den 26 oktober kl. 13:00 till cirka 13:45.
PRIS: Kostnadsfri för medlemmar i Hjärnkraft. Inte medlem? Just nu bjuder vi på de sista månaderna av 2023 för nya medlemmar. Medlemsavgiften är 220 kronor för resten av år 2023 och hela året 2024.

Webbinarium 3 april 2024 kl 17.00

Vill du veta mer om Hedlas intensiva rehabiliteringsprogram i berikad miljö?

Välkommen på vårt webbinarium onsdagen den 3 april klockan 17:00-17:45.

Du får då chansen att via videolänk träffa våra medarbetare Anna Sjöholm, fysioterapeut, och Cecilia Eddin, logoped, som berättar om upplägget i Hedlas rehabiliteringsprogram.
Webbinariumet ger en inblick i hur rehabteamet tänker när de lägger upp träningen, för att maximera hjärnans återhämtning och uppnå bästa möjliga progress.

Så klart finns det även möjlighet att ställa frågor direkt till Anna och Cecilia och diskutera de olika aspekterna av intensiv neurologisk rehabilitering i berikad miljö.

Anmäl dig redan idag för att reservera en plats!

Vad roligt att du vill jobba med oss på Hedla!

Vi har nu fått din ansökan och slår dig en signal framöver om du har gått vidare till intervju. Dessvärre kommer vi inte att hinna träffa alla, men återkopplar givetvis till samtliga kandidater. 

Håll gärna kontakten med oss på Instagram och Facebook!

Föreläsning i Sverige

Vi beklagar, evenemanget har redan ägt rum, men vi ser fram emot att träffa dig på något annat evenemang vi ordnar i framtiden.