Om Hedla

Hedla är resultatet av Lars Hedlunds personliga kamp. En dag föll han plötsligt ihop hemma och hittades först två dagar senare. Man kunde då konstatera att han hade drabbats av en stroke. Utöver den vård Lars fick i det akuta skedet efter sin stroke, upplevde han att han inte kunde få tillgång till någon riktigt bra och effektiv rehabilitering. Tillsammans med flera engagerade forskare och specialister grundade han då Hedla, med syftet att göra den mest effektiva neurologiska rehabiliteringen tillgänglig för fler personer. Tack vare Lars initiativ har Hedla en unik möjlighet att erbjuda och vidareutveckla de rehabiliteringsinsatser som leder till bästa möjliga resultat och livskvalitet.

Kvalitet och klinisk expertis

Vårt team består av högt kvalificerade och engagerade fysioterapeuter, logopeder, neurologer och rehabiliteringsläkare som alla är specialiserade på hjärnans funktion och dess förmåga att återhämta sig och återskapa förlorade funktioner efter skada eller sjukdom. Hedlas personal utbildas löpande inom de senaste forskningsrönen och medverkar i olika forskningsprojekt gällande neurorehab, neurologisk rehabilitering. Vår vision är att med deltagaren och dennes förutsättningar, behov och mål i centrum kunna dela med oss av de verktyg som leder till bästa möjliga progress.

Anna Nordström

Anna Nordström

Överläkare och professor 

Specialist i rehabiliteringsmedicin och verksam som överläkare vid Rehabilitering och smärtcentrum på Akademiska sjukhuset i Uppsala. Anna innehar även professurer vid både UIT Tromsö, Norge och Mittuniversitetet, Östersund. Hon leder flera internationella forskningsprojekt, inklusive N.E.U.R.O. (Neuroplasticity and Enriched Rehabilitation for Optimal Stroke Recovery), som utforskar rehabiliteringens inverkan på strokeöverlevares neuroplasticitet, funktionella återhämtning och livskvalitet.
Anna Sjöholm

Anna Sjöholm

Verksamhetsansvarig

Fysioterapeut med unik erfarenhet av organisation, upplägg och genomförande av intensiv neurologisk rehabilitering, samt forskning gällande fysisk aktivitet och stroke.
Anna-Karin

Anna-Karin Johansson

Husmor och personlig assistent

Har under åren jobbat med människor och service i en mängd olika former. Brinner för att skapa individanpassade lösningar utifrån varje deltagares behov och önskemål, för att göra vistelsen på Hedla så trygg och givande som möjligt.

Bodil Carle Smedley

Bodil Carle Smedley

Fysioterapeut

Har varit med sedan starten år 2003 och tagit fram konceptet för de intensiva rehabprogrammen i berikad miljö, med neurovetenskapligt grundad och icke-kompensatorisk träning som viktiga hörnstenar.

Cecilia Eddin

Logoped, specialist i neuropsykologi

Logoped med många års erfarenhet inom behandling av afasi, talapraxi och neurologiska röstnedsättningar. Certifierad i metoden LSVT för personer med Parkinsons sjukdom.

Ismael López-Ventura

Läkare

Neurolog, allmänläkare och internmedicinare utbildad i Sverige, USA och Spanien med mer än 20 års erfarenhet inom neurorehabilitering.

Marie Karlsson

Logoped

Har lång erfarenhet av intensiv rehabilitering i berikad miljö och arbete med barn och vuxna som drabbats av språk- och talsvårigheter efter stroke eller annan hjärnskada. Mellan programmen på Hedla jobbar hon som utredare av språk-, läs- och  skrivsvårigheter på Capio Läkargrupp i Örebro.

Marika Schütz

Marika Schütz

Logoped, forskningsansvarig

Industridoktorand med lång erfarenhet inom upplägg och implementering av intensiv neurologisk rehabilitering. Ansvarig för en pågående forskningsstudie gällande afasi och talapraxi i samarbete med Uppsala universitet, Karolinska institutet och Málaga universitet.

Markus Björnström

Logoped och psykoterapeut

Har under många år arbetat med hjärnskaderehab på såväl Danderyds sjukhus som Stora Sköndal och Logopedbyrån Dynamica. Jobbar nu också med utredningar, psykoterapi och anhörigstöd inom barn- och ungdomspsykiatrin på PRIMA vård

Mats Andrén

Mats Andrén

Logoped

Lång kompetens inom individanpassad språk- och talträning för personer med neurologiska skador. Leder innovationsprojekt inom Västra Götalandsregionen.

Mikael Johansson

Fysioterapeut

Fysioterapeut som i närmare 20 år har jobbat med intensiv neurologisk klimatrehabilitering i flera olika länder, däribland Spanien och Thailand. Specialist även inom digital neurologisk rehabilitering och fötternas betydelse för såväl gångmönster som balans och hållning.

Pablo Cárdenas

Pablo Cárdenas

Fysioterapeut MSc och dietist

Specialist i rehabilitering efter förvärvad hjärnskada och vid neurodegenerativa sjukdomar. Har lång erfarenhet av intensiv neurorehabilitering och är utbildad vid Guttman Institut i Barcelona.

Patrik Säterö

Patrik Säterö

Läkare

Specialist i rehabiliteringsmedicin och mycket erfaren inom intensiv neurologisk rehabilitering och behandling av spastiska muskler. Tar emot deltagare även på kliniken Rehdo i Göteborg och erbjuder förberedande behandling inför rehabilitering på Hedla och uppföljning efter avslutat program.

Rania Hatithi

Rania Hadithi

Fysioterapeut

Mycket engagerad och kompetent fysioterapeut med tidigare erfarenhet inom neurologisk rehabilitering på bland annat NeuroCampus och Furuhöjden Rehab i Stockholm.

Sara Vive

Fysioterapeut

Specialist i neurologi, forskare vid Göteborgs universitet och verksamhetsansvarig på NeuroCampus i Stockholm. Har i över 20 år jobbat med intensiv neurologisk rehabilitering i berikad miljö och är en av pionjärerna som har lagt grunden till Hedlas rehabiliteringskoncept.

Signe Rubin

Signe Rubin

Logoped

Specialiserad inom neurologopedi, både för vuxna och barn med hjärnskada, och har under många år jobbat på rehabiliteringsmedicin i Halmstad. Älskar att utforska nya möjligheter och utmana sin kreativa sida för att skapa det mest optimala upplägget för varje deltagare. 

Samarbetspartners

Webbinarium 3 april 2024 kl 17.00

Vill du veta mer om Hedlas intensiva rehabiliteringsprogram i berikad miljö?

Välkommen på vårt webbinarium onsdagen den 3 april klockan 17:00-17:45.

Du får då chansen att via videolänk träffa våra medarbetare Anna Sjöholm, fysioterapeut, och Cecilia Eddin, logoped, som berättar om upplägget i Hedlas rehabiliteringsprogram.
Webbinariumet ger en inblick i hur rehabteamet tänker när de lägger upp träningen, för att maximera hjärnans återhämtning och uppnå bästa möjliga progress.

Så klart finns det även möjlighet att ställa frågor direkt till Anna och Cecilia och diskutera de olika aspekterna av intensiv neurologisk rehabilitering i berikad miljö.

Anmäl dig redan idag för att reservera en plats!

Vad roligt att du vill jobba med oss på Hedla!

Vi har nu fått din ansökan och slår dig en signal framöver om du har gått vidare till intervju. Dessvärre kommer vi inte att hinna träffa alla, men återkopplar givetvis till samtliga kandidater. 

Håll gärna kontakten med oss på Instagram och Facebook!

Föreläsning i Sverige

Vi beklagar, evenemanget har redan ägt rum, men vi ser fram emot att träffa dig på något annat evenemang vi ordnar i framtiden.