Språk- och talträning med Hedla

Jag heter Cecilia och är ansvarig logoped här på Hedla. Jag skulle vilja dela med mig av lite tips som kan vara bra och ha när man språktränar tillsammans med någon som har afasi.
Ett vanligt sätt att träna benämning är med hjälp av bilder. Man tittar på bilder på olika föremål och försöker säga vad de föreställer. Att samtidigt få se ordet skrivet har även visat sig ha en positiv effekt på träningen. Här är det bra om man har hjälp och stöttning av någon.
Ett bra sätt att träna är att ta fram en bild på ett föremål tillsammans med det skrivna ordet och träna på att säga ordet. Är det för enkelt, kan man pröva att bara ta fram de första bokstäverna i ordet.
På så sätt så kan man pröva sig fram och hela tiden se till att man ligger på en nivå där man utmanar sig själv men att det inte är för svårt, så man får ut så mycket som möjligt av träningen.
På vår Youtubekanal kan du hitta fler tips, övningar och lite om hur vi jobbar på Hedla.

Webbinarium 3 april 2024 kl 17.00

Vill du veta mer om Hedlas intensiva rehabiliteringsprogram i berikad miljö?

Välkommen på vårt webbinarium onsdagen den 3 april klockan 17:00-17:45.

Du får då chansen att via videolänk träffa våra medarbetare Anna Sjöholm, fysioterapeut, och Cecilia Eddin, logoped, som berättar om upplägget i Hedlas rehabiliteringsprogram.
Webbinariumet ger en inblick i hur rehabteamet tänker när de lägger upp träningen, för att maximera hjärnans återhämtning och uppnå bästa möjliga progress.

Så klart finns det även möjlighet att ställa frågor direkt till Anna och Cecilia och diskutera de olika aspekterna av intensiv neurologisk rehabilitering i berikad miljö.

Anmäl dig redan idag för att reservera en plats!

Vad roligt att du vill jobba med oss på Hedla!

Vi har nu fått din ansökan och slår dig en signal framöver om du har gått vidare till intervju. Dessvärre kommer vi inte att hinna träffa alla, men återkopplar givetvis till samtliga kandidater. 

Håll gärna kontakten med oss på Instagram och Facebook!

Föreläsning i Sverige

Vi beklagar, evenemanget har redan ägt rum, men vi ser fram emot att träffa dig på något annat evenemang vi ordnar i framtiden.