Afasi och talapraxi

Efter en hjärnskada kan man drabbas av flera olika språk- och talstörningar. Två av dem som man lätt kan blanda ihop är afasi och talapraxi. Vet du skillnaden?
Afasi innebär att de språkliga förmågorna inte fungerar som de ska. Om man har afasi upplever man ofta svårigheter att hitta rätt ord när man ska tala eller skriva och att förstå vad andra säger. Det kan också hända att man blandar ihop olika ord.
Vid talapraxi handlar det om svårigheter att koordinera de muskler som ska aktiveras när vi talar. Man kan ha mycket svårt att hitta olika språkljud och att sätta ihop dem till ord och meningar.
Eftersom de områden i hjärnan som sköter dom här funktionerna ligger nära varandra förekommer ofta afasi och talapraxi tillsammans.
Båda tillstånden påverkar vår kommunikation och personer med afasi och talapraxi är ofta mycket hjälpta av språk- och talträning med logoped.

Webbinarium 3 april 2024 kl 17.00

Vill du veta mer om Hedlas intensiva rehabiliteringsprogram i berikad miljö?

Välkommen på vårt webbinarium onsdagen den 3 april klockan 17:00-17:45.

Du får då chansen att via videolänk träffa våra medarbetare Anna Sjöholm, fysioterapeut, och Cecilia Eddin, logoped, som berättar om upplägget i Hedlas rehabiliteringsprogram.
Webbinariumet ger en inblick i hur rehabteamet tänker när de lägger upp träningen, för att maximera hjärnans återhämtning och uppnå bästa möjliga progress.

Så klart finns det även möjlighet att ställa frågor direkt till Anna och Cecilia och diskutera de olika aspekterna av intensiv neurologisk rehabilitering i berikad miljö.

Anmäl dig redan idag för att reservera en plats!

Vad roligt att du vill jobba med oss på Hedla!

Vi har nu fått din ansökan och slår dig en signal framöver om du har gått vidare till intervju. Dessvärre kommer vi inte att hinna träffa alla, men återkopplar givetvis till samtliga kandidater. 

Håll gärna kontakten med oss på Instagram och Facebook!

Föreläsning i Sverige

Vi beklagar, evenemanget har redan ägt rum, men vi ser fram emot att träffa dig på något annat evenemang vi ordnar i framtiden.