Ersättning från Försäkringskassan för rehabiliteringen på Hedla

Har du rätt till allmän hälso- och sjukvård i Sverige? Då kan du också ansöka om att få ersättning från Försäkringskassan för ditt rehabiliteringsprogram på Hedla.

Det går bra att ansöka både innan och efter deltagande i ett av våra program, men för att veta redan i förväg om du har rätt till ersättning rekommenderar vi att ansöka om ett så kallat förhandsbesked. Kontakta oss gärna så hjälper vi dig med din ansökan. Denna tjänst kostar dig ingenting och är inte på något sätt bindande.

Så här gör du:

  1. Kontakta din läkare. Be läkaren skriva ett utlåtande, till exempel på Hedlas blankett som är specifikt framtagen för ändamålet. Du hittar blanketten här nedanför. Om du inte kan få ett läkarutlåtande går det bra att i stället begära ut journaler där din diagnos och ditt aktuella medicinska tillstånd beskrivs.
  2. Begär ut journaler från tidigare vårdgivare som visar vilken rehabilitering och annan behandling du har fått eller erbjudits inom den allmänna hälso- och sjukvården i Sverige, helst under det senaste året. Du kan i många fall göra detta på 1177.se eller genom att ringa till respektive vårdgivare.
  3. Fyll i Försäkringskassans fullmakt så hjälper vi dig med resten av processen med din ansökan. Fullmakten gäller enbart i detta specifika ärende, kan när som helst dras tillbaka av dig och tvingar dig inte till någonting senare.
  4. Kontakta oss på Hedla för att skicka in eller ladda upp dina dokument. Vi kan då komma att ställa några kompletterande frågor och även stämma av dina preliminära mål och andra önskemål inför en eventuell rehabperiod hos oss. Därefter skapar vi en behandlingsplan som bifogas i din ansökan.

Har du några frågor eller funderingar?

Vi försöker gärna svara på dem!
Välkommen att ringa oss på 08 41 00 18 18 eller maila .

 

Ladda ner blanketter

Klicka på symbolen till höger för att ladda ner informationen ovan och de blanketter som behöver fyllas i och bifogas i din ansökan.

Webbinarium 3 april 2024 kl 17.00

Vill du veta mer om Hedlas intensiva rehabiliteringsprogram i berikad miljö?

Välkommen på vårt webbinarium onsdagen den 3 april klockan 17:00-17:45.

Du får då chansen att via videolänk träffa våra medarbetare Anna Sjöholm, fysioterapeut, och Cecilia Eddin, logoped, som berättar om upplägget i Hedlas rehabiliteringsprogram.
Webbinariumet ger en inblick i hur rehabteamet tänker när de lägger upp träningen, för att maximera hjärnans återhämtning och uppnå bästa möjliga progress.

Så klart finns det även möjlighet att ställa frågor direkt till Anna och Cecilia och diskutera de olika aspekterna av intensiv neurologisk rehabilitering i berikad miljö.

Anmäl dig redan idag för att reservera en plats!

Vad roligt att du vill jobba med oss på Hedla!

Vi har nu fått din ansökan och slår dig en signal framöver om du har gått vidare till intervju. Dessvärre kommer vi inte att hinna träffa alla, men återkopplar givetvis till samtliga kandidater. 

Håll gärna kontakten med oss på Instagram och Facebook!

Föreläsning i Sverige

Vi beklagar, evenemanget har redan ägt rum, men vi ser fram emot att träffa dig på något annat evenemang vi ordnar i framtiden.