Ny metod för strokerehabilitering

Strokerehabilitering bör vara högt prioriterat område i takt med att allt fler överlever det initiala skedet. Samtidigt visar forskningen tydligt att det ofta finns stor potential till förbättrad funktion och livskvalitet, om man får tillgång till tillräckligt mycket effektiv strokerehabilitering.
Specialistläkaren inom neurologi, Helena Fordell, har efter många års forskning tagit fram en ny metod för strokerehabilitering som teamet och deltagarna på Hedla har testat.
Med hjälp av smarta glasögon kan personer som drabbats av stroke, eller annan neurologisk skada eller sjukdom, få extra feedback och motivation genom att träna i berikade spelmiljöer. Det handlar om interaktiva övningar, med exempelvis hologram, som anpassas efter individens behov och mål.
De av Hedlas deltagare som hittills har testat metoden tyckte att övningarna var både roliga och motiverade till ännu mer intensiv träning.

Hedlas strokerehabiliteringsteam består av högt kvalificerade och engagerade rehabiliteringsläkare, neurologer, fysioterapeuter, arbetsterapeuter och logopeder som är specialiserade på hjärnans funktion och dess förmåga att återhämta sig och återskapa förlorade förmågor efter stroke eller annan neurologisk skada. Flera av specialisterna har varit med ända sedan verksamheten startades upp i sin ursprungliga form för snart 20 år sedan och bidrar aktivt till ny forskning inom strokerehabilitering.

Webbinarium 3 april 2024 kl 17.00

Vill du veta mer om Hedlas intensiva rehabiliteringsprogram i berikad miljö?

Välkommen på vårt webbinarium onsdagen den 3 april klockan 17:00-17:45.

Du får då chansen att via videolänk träffa våra medarbetare Anna Sjöholm, fysioterapeut, och Cecilia Eddin, logoped, som berättar om upplägget i Hedlas rehabiliteringsprogram.
Webbinariumet ger en inblick i hur rehabteamet tänker när de lägger upp träningen, för att maximera hjärnans återhämtning och uppnå bästa möjliga progress.

Så klart finns det även möjlighet att ställa frågor direkt till Anna och Cecilia och diskutera de olika aspekterna av intensiv neurologisk rehabilitering i berikad miljö.

Anmäl dig redan idag för att reservera en plats!

Vad roligt att du vill jobba med oss på Hedla!

Vi har nu fått din ansökan och slår dig en signal framöver om du har gått vidare till intervju. Dessvärre kommer vi inte att hinna träffa alla, men återkopplar givetvis till samtliga kandidater. 

Håll gärna kontakten med oss på Instagram och Facebook!

Föreläsning i Sverige

Vi beklagar, evenemanget har redan ägt rum, men vi ser fram emot att träffa dig på något annat evenemang vi ordnar i framtiden.