Ny metod för strokerehabilitering

Strokerehabilitering bör vara högt prioriterat område i takt med att allt fler överlever det initiala skedet. Samtidigt visar forskningen tydligt att det ofta finns stor potential till förbättrad funktion och livskvalitet, om man får tillgång till tillräckligt mycket effektiv strokerehabilitering.
Specialistläkaren inom neurologi, Helena Fordell, har efter många års forskning tagit fram en ny metod för strokerehabilitering som teamet och deltagarna på Hedla har testat.
Med hjälp av smarta glasögon kan personer som drabbats av stroke, eller annan neurologisk skada eller sjukdom, få extra feedback och motivation genom att träna i berikade spelmiljöer. Det handlar om interaktiva övningar, med exempelvis hologram, som anpassas efter individens behov och mål.
De av Hedlas deltagare som hittills har testat metoden tyckte att övningarna var både roliga och motiverade till ännu mer intensiv träning.

Hedlas strokerehabiliteringsteam består av högt kvalificerade och engagerade rehabiliteringsläkare, neurologer, fysioterapeuter, arbetsterapeuter och logopeder som är specialiserade på hjärnans funktion och dess förmåga att återhämta sig och återskapa förlorade förmågor efter stroke eller annan neurologisk skada. Flera av specialisterna har varit med ända sedan verksamheten startades upp i sin ursprungliga form för snart 20 år sedan och bidrar aktivt till ny forskning inom strokerehabilitering.

Webbinarium 31 maj 2023 kl 17.30

Vad händer under ett rehabprogram på Hedla?

Välkommen på Hedlas webbinarium 31 maj klockan 17:30.
 
Du får då träffa flera av Hedlas medarbetare, som berättar hur det går till under ett rehabprogram på Hedla.
 
Det kommer också att finnas gott om tid att besvara på frågor och dessa kan du skicka till oss redan nu, eller ställa under webbinariet.
 
 

Anmäl dig redan idag för att reservera en plats, det är helt gratis!

Vad roligt att du vill jobba med oss på Hedla!

Vi har nu fått din ansökan och slår dig en signal framöver om du har gått vidare till intervju. Dessvärre kommer vi inte att hinna träffa alla, men återkopplar givetvis till samtliga kandidater. 

Håll gärna kontakten med oss på Instagram och Facebook!

Föreläsning i Sverige

Vi beklagar, evenemanget har redan ägt rum, men vi ser fram emot att träffa dig på något annat evenemang vi ordnar i framtiden.