Previous slide
Next slide
Välkommen till Hedla

Rehabilitering efter stroke

På Hedla specialiserar vi oss på intensiv och individuellt anpassad neurologisk rehabilitering, inklusive rehabilitering efter stroke. Vi erbjuder målinriktad och specifik träning i en berikad miljö för att optimera din återhämtning.

Intensiv neurorehab för förbättrad funktion efter stroke

Forskning och beprövad erfarenhet visar att rehabilitering efter stroke kan leda till återskapande av förlorad funktion, även flera år efter en hjärnskada. För att uppnå maximal återhämtning bör denna rehabilitering vara intensiv och skräddarsydd för varje individ. Detta inkluderar specifik och repetitiv träning i en berikad miljö, vilket är en metod som har starkt stöd i den globala forskningen. På Hedla omsätter vi dessa forskningsresultat i praktisk rehabilitering efter stroke. Vi fokuserar vi på evidensbaserad neurorehab som inkluderar intensiv, individanpassad och målinriktad träning, allt för att optimera återhämtningen efter stroke och andra neurologiska skador.

Intensiv strokerehabilitering i berikad miljö

Våra program för rehabilitering efter stroke

Hedlas rehabprogram för rehabilitering efter stroke bygger på omfattande klinisk erfarenhet och de grundläggande principerna för neuroplasticitet. Detta innefattar hjärnans förmåga att utvecklas och omorganisera sig i respons på nya erfarenheter och utmaningar. Tack vare en nära koppling till den senaste vetenskapliga forskningen inom neurologisk rehabilitering, kan vi kontinuerligt utveckla, utvärdera och förbättra våra metoder. På så sätt säkerställer vi att vi alltid är i framkant när det gäller effektiv rehabilitering efter stroke.

Ta din neurorehab vidare

Vill du eller någon du bryr dig om också komma vidare i rehabiliteringen efter att ha drabbats av en neurologisk skada eller sjukdom? Vill du återskapa förlorad funktion, aktivitetsförmåga och livskvalitet igen?

Om du vill uppleva en ny förbättringsfas i något av våra rehabprogram under 2024 är det dags att boka din plats nu.

Våren 2024

15 januari till 2 februari

5 februari till 23 februari

26 februari till 15 mars

18 mars till 5 april

8 april till 26 april

29 april till 17 maj

Hösten 2024

16 september till 4 oktober

7 oktober till 25 oktober

28 oktober till 15 november

18 november till 6 december

Rehab på Hedla genom Försäkringskassan

Du som bor i Sverige kan få din rehabilitering efter stroke på Hedla betald av Försäkringskassan. Kontakta oss gärna så hjälper vi dig med din ansökan. Det är helt kostnadsfritt. Du behöver inte heller bestämma dig om du vill genomföra din rehabilitering på Hedla förrän du har fått Försäkringskassans beslut.

Du kan också göra som Ove och söka själv, vi bistår dig med råd

Vanliga frågor och svar

Läs svaren på de frågor som andra har ställt till oss om rehabiliteringen på Hedla, ersättning från Försäkringskassan och olika praktiska detaljer.

Vill du ha mer information?

Få tillgång till mer information om våra rehabprogram, priser och specialerbjudanden.

Namn(Obligatoriskt)
E-post(Obligatoriskt)
Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Webbinarium 3 april 2024 kl 17.00

Vill du veta mer om Hedlas intensiva rehabiliteringsprogram i berikad miljö?

Välkommen på vårt webbinarium onsdagen den 3 april klockan 17:00-17:45.

Du får då chansen att via videolänk träffa våra medarbetare Anna Sjöholm, fysioterapeut, och Cecilia Eddin, logoped, som berättar om upplägget i Hedlas rehabiliteringsprogram.
Webbinariumet ger en inblick i hur rehabteamet tänker när de lägger upp träningen, för att maximera hjärnans återhämtning och uppnå bästa möjliga progress.

Så klart finns det även möjlighet att ställa frågor direkt till Anna och Cecilia och diskutera de olika aspekterna av intensiv neurologisk rehabilitering i berikad miljö.

Anmäl dig redan idag för att reservera en plats!

Vad roligt att du vill jobba med oss på Hedla!

Vi har nu fått din ansökan och slår dig en signal framöver om du har gått vidare till intervju. Dessvärre kommer vi inte att hinna träffa alla, men återkopplar givetvis till samtliga kandidater. 

Håll gärna kontakten med oss på Instagram och Facebook!

Föreläsning i Sverige

Vi beklagar, evenemanget har redan ägt rum, men vi ser fram emot att träffa dig på något annat evenemang vi ordnar i framtiden.