Afasi efter stroke

Under sommaren, när det inte pågår några rehabprogram på Hedla, passar personalen på att vidareutbilda sig. Vår logoped Cecilia delar här med sig av några av sina erfarenheter från en internationell afasikonferens på Island, där hon deltog tillsammans med Marika, som är logoped och forskningsansvarig på Hedla.

Cecilia berättar om en spännande studie som fokuserade på att hjälpa personer med afasi att uppnå maximalt välmående och anpassa sig till livet efter en stroke.

Länk till studien hittar du här:

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/33624514/

Marika föreläste även om den pågående MIRAA-studien, som hon är ansvarig för och där många av Hedlas deltagare är involverade.
Du kan läsa mer om MIRAA-studien här:

https://ki.se/clintec/multimodal-intensiv-rehabilitering-av-afasi-och-talapraxi-efter-stroke

Webbinarium 3 april 2024 kl 17.00

Vill du veta mer om Hedlas intensiva rehabiliteringsprogram i berikad miljö?

Välkommen på vårt webbinarium onsdagen den 3 april klockan 17:00-17:45.

Du får då chansen att via videolänk träffa våra medarbetare Anna Sjöholm, fysioterapeut, och Cecilia Eddin, logoped, som berättar om upplägget i Hedlas rehabiliteringsprogram.
Webbinariumet ger en inblick i hur rehabteamet tänker när de lägger upp träningen, för att maximera hjärnans återhämtning och uppnå bästa möjliga progress.

Så klart finns det även möjlighet att ställa frågor direkt till Anna och Cecilia och diskutera de olika aspekterna av intensiv neurologisk rehabilitering i berikad miljö.

Anmäl dig redan idag för att reservera en plats!

Vad roligt att du vill jobba med oss på Hedla!

Vi har nu fått din ansökan och slår dig en signal framöver om du har gått vidare till intervju. Dessvärre kommer vi inte att hinna träffa alla, men återkopplar givetvis till samtliga kandidater. 

Håll gärna kontakten med oss på Instagram och Facebook!

Föreläsning i Sverige

Vi beklagar, evenemanget har redan ägt rum, men vi ser fram emot att träffa dig på något annat evenemang vi ordnar i framtiden.