Dans och hjärnans plasticitet

Det är allt fler studier som visar att dans kan ha positiva effekter på hjärnans plasticitet. Genom att engagera olika system i hjärnan parallellt kan dans stimulera och förbättra flera av våra förmågor.
En systematisk review från 2019 visade att dans kan öka volymen av nervceller i olika delar av hjärnan och så även i hippocampus, en del av hjärnan som är viktig för inlärning och minne.
Dessutom har forskning visat att dans kan förbättra kognitiva förmågor som uppmärksamhet, koncentration och komplext tänkande. Dans kan även ha positiva effekter på motorik, balans och regleringen av känslor, samtidigt som det kan minska stress.
Här kan du läsa mer:

Webbinarium 3 april 2024 kl 17.00

Vill du veta mer om Hedlas intensiva rehabiliteringsprogram i berikad miljö?

Välkommen på vårt webbinarium onsdagen den 3 april klockan 17:00-17:45.

Du får då chansen att via videolänk träffa våra medarbetare Anna Sjöholm, fysioterapeut, och Cecilia Eddin, logoped, som berättar om upplägget i Hedlas rehabiliteringsprogram.
Webbinariumet ger en inblick i hur rehabteamet tänker när de lägger upp träningen, för att maximera hjärnans återhämtning och uppnå bästa möjliga progress.

Så klart finns det även möjlighet att ställa frågor direkt till Anna och Cecilia och diskutera de olika aspekterna av intensiv neurologisk rehabilitering i berikad miljö.

Anmäl dig redan idag för att reservera en plats!

Vad roligt att du vill jobba med oss på Hedla!

Vi har nu fått din ansökan och slår dig en signal framöver om du har gått vidare till intervju. Dessvärre kommer vi inte att hinna träffa alla, men återkopplar givetvis till samtliga kandidater. 

Håll gärna kontakten med oss på Instagram och Facebook!

Föreläsning i Sverige

Vi beklagar, evenemanget har redan ägt rum, men vi ser fram emot att träffa dig på något annat evenemang vi ordnar i framtiden.