Nära och kära

När våra deltagare kommer till oss för att vara här i tre veckor har de ofta anhöriga eller närstående som är inblandade.
Det är inte bara deltagare som är påverkade utan det här tillståndet drabbar livet i stort och då också nära och kära.
Vi på Hedla erbjuder även närstående att komma in i ett program som också är anpassat för dem. Där ingår levnadsvanor, fysisk aktivitet, hur man tar hand om sig själv så att man kan bli en bättre anhörig. Att man får luft och att man får insikter i den här processen.
När det gäller en långvarig funktionsnedsättning, som till exempel stroke eller en skallskada, så är det inte ett race där man kan lägga in otroligt mycket energi som tar slut på en timme, en dag eller en vecka. Det är ofta en mångårig process då man ska orka med hela biten, det är viktigt att fylla på med livsenergi, stanna upp en liten stund och fundera på sig själv också.
Det här intensiva rehabiliteringsprogrammet, på Hedla, består av många delar. Det är den här fantastiska naturen vi befinner och oss i, det vi inom vetenskapen kallar en berikad miljö. Det innebär helt enkelt att det är en bra miljö att träna i; man blir motiverad och peppad.
Även den här fysiska träningen, om det är hur man talar eller hur man tränar kroppen, är förstås väldigt viktig.
En fantastiskt viktig del i rehabiliteringen är också kamratskapet bland teamet som är här, men också bland de andra som är här på rehabiliteringen.
Vi tränar kroppen, vi tittar på själen och sedan ger vi också information. Det är en viktig del när man ska komma vidare; att man får kunskapen att kunna ta bra beslut för sitt eget liv. Det kan vara kunskap om vad som händer i sjukdomen, var man själv befinner sig i livet och rehabiliteringen. Därför ingår även föreläsningar och diskussioner, som löper parallellt med träningen. För att när man går ut ur Hedla ska man ha så bra förutsättningar som möjligt att fortsätta med sitt liv.

Webbinarium 3 april 2024 kl 17.00

Vill du veta mer om Hedlas intensiva rehabiliteringsprogram i berikad miljö?

Välkommen på vårt webbinarium onsdagen den 3 april klockan 17:00-17:45.

Du får då chansen att via videolänk träffa våra medarbetare Anna Sjöholm, fysioterapeut, och Cecilia Eddin, logoped, som berättar om upplägget i Hedlas rehabiliteringsprogram.
Webbinariumet ger en inblick i hur rehabteamet tänker när de lägger upp träningen, för att maximera hjärnans återhämtning och uppnå bästa möjliga progress.

Så klart finns det även möjlighet att ställa frågor direkt till Anna och Cecilia och diskutera de olika aspekterna av intensiv neurologisk rehabilitering i berikad miljö.

Anmäl dig redan idag för att reservera en plats!

Vad roligt att du vill jobba med oss på Hedla!

Vi har nu fått din ansökan och slår dig en signal framöver om du har gått vidare till intervju. Dessvärre kommer vi inte att hinna träffa alla, men återkopplar givetvis till samtliga kandidater. 

Håll gärna kontakten med oss på Instagram och Facebook!

Föreläsning i Sverige

Vi beklagar, evenemanget har redan ägt rum, men vi ser fram emot att träffa dig på något annat evenemang vi ordnar i framtiden.