Övningar för axel och skuldra

Det är viktigt att dagligen underhålla mekaniken i våra leder, speciellt i de leder som inte används i hela sitt rörelseomfång till följd av nedsatt motorik och/eller smärta efter till exempel en stroke.

I början av denna video får du tips på övningar för att bibehålla eller successivt förbättra det passiva rörelseomfånget och följsamheten i axelns och skuldrans leder, senor och muskler. Ta hjälp av din starkare arm och hand för att göra övningarna och kom ihåg att knäppa händerna, även om det är besvärligt. Vet du förresten varför det är så viktigt att knäppa händerna, så som Pablo visar i videon?

Om du tittar till slutet, får du även förslag på ytterligare en övning för att förbättra rörelsekontrollen och stabiliteten i axel och skuldra. Om armbågen vill böja sig när du gör denna övning kan du testa att använda en så kallad urias-luftsplint eller ett vanligt papprör av lämplig diameter och längd, som du vadderar lite i ändarna.

Neurorehab

När det kommer till neurologisk återhämtning är bästa möjliga vård och uppföljning av yttersta vikt. På Hedla Rehab specialiserar vi oss på intensiv och individuellt anpassad neurorehab, med målinriktad och specifik träning i berikad miljö – allt för att maximera återhämtningen.

Strokerehabilitering

På Hedla erbjuder vi intensiv och individanpassad strokerehabilitering, med målinriktad och specifik träning i en berikad miljö – allt för att optimera återhämtningen efter en stroke.

Webbinarium 3 april 2024 kl 17.00

Vill du veta mer om Hedlas intensiva rehabiliteringsprogram i berikad miljö?

Välkommen på vårt webbinarium onsdagen den 3 april klockan 17:00-17:45.

Du får då chansen att via videolänk träffa våra medarbetare Anna Sjöholm, fysioterapeut, och Cecilia Eddin, logoped, som berättar om upplägget i Hedlas rehabiliteringsprogram.
Webbinariumet ger en inblick i hur rehabteamet tänker när de lägger upp träningen, för att maximera hjärnans återhämtning och uppnå bästa möjliga progress.

Så klart finns det även möjlighet att ställa frågor direkt till Anna och Cecilia och diskutera de olika aspekterna av intensiv neurologisk rehabilitering i berikad miljö.

Anmäl dig redan idag för att reservera en plats!

Vad roligt att du vill jobba med oss på Hedla!

Vi har nu fått din ansökan och slår dig en signal framöver om du har gått vidare till intervju. Dessvärre kommer vi inte att hinna träffa alla, men återkopplar givetvis till samtliga kandidater. 

Håll gärna kontakten med oss på Instagram och Facebook!

Föreläsning i Sverige

Vi beklagar, evenemanget har redan ägt rum, men vi ser fram emot att träffa dig på något annat evenemang vi ordnar i framtiden.