Sex minuters högintensiv konditionsträning

Sex minuters högintensiv konditionsträning boostar hjärnans plasticitet.
I en ny studie undersökte forskarna i första hand effekterna på hjärnan av att fasta, men istället upptäckte man att högintensiv intervallträning är det mest effektiva för att öka hjärnans nivåer av tillväxtfaktorn BDNF, som främjar hjärnans plasticitet och bildandet av nya nervceller i hjärnan.
I förhållande till 90 minuters mer lågintensiv konditionsträning ökade nivåerna av BDNF 4-5 gånger så mycket med den högintensiva intervallträningen, som gick till som så att man under totalt 6 minuter cyklade på hög intensitet uppdelat i kortare intervaller med återhämtning emellan.

Webbinarium 3 april 2024 kl 17.00

Vill du veta mer om Hedlas intensiva rehabiliteringsprogram i berikad miljö?

Välkommen på vårt webbinarium onsdagen den 3 april klockan 17:00-17:45.

Du får då chansen att via videolänk träffa våra medarbetare Anna Sjöholm, fysioterapeut, och Cecilia Eddin, logoped, som berättar om upplägget i Hedlas rehabiliteringsprogram.
Webbinariumet ger en inblick i hur rehabteamet tänker när de lägger upp träningen, för att maximera hjärnans återhämtning och uppnå bästa möjliga progress.

Så klart finns det även möjlighet att ställa frågor direkt till Anna och Cecilia och diskutera de olika aspekterna av intensiv neurologisk rehabilitering i berikad miljö.

Anmäl dig redan idag för att reservera en plats!

Vad roligt att du vill jobba med oss på Hedla!

Vi har nu fått din ansökan och slår dig en signal framöver om du har gått vidare till intervju. Dessvärre kommer vi inte att hinna träffa alla, men återkopplar givetvis till samtliga kandidater. 

Håll gärna kontakten med oss på Instagram och Facebook!

Föreläsning i Sverige

Vi beklagar, evenemanget har redan ägt rum, men vi ser fram emot att träffa dig på något annat evenemang vi ordnar i framtiden.