Trappor: En utmaning och många möjligheter

De finns inne, de finns ute, och de är helt gratis…
Vad skriver vi om? Jo trappor förstås.

Ibland kan det vara svårt att tänka sig att det är en helt suverän form av träning att gå i trappor – oavsett om man har drabbats av en neurologisk skada eller inte. Men att använda trappor som ett träningsredskap kan faktiskt ha en betydligt större inverkan på vår hälsa än vi kanske förstår. Det bästa är att trappor finns nästan överallt.

Den specialdesignade trappan på Hedla är en av många träningsredskap som används för att träna motorik, styrka, balans, koordination, kondition – och inte minst självständighet i vardagen. Från ett första trappsteg, till att ta sig upp på trappans första platå och så småningom vidare till Hedlas takterrass är vägen ibland lång. För många krävs intensiv träning av både teknik och uthållighet, men när man väl når toppen blir man belönad med den vackra havsutsikten.
För att kunna gå hela 100 trappsteg på ett säkert sätt varje dag krävs ytterligare målmedvetenhet, men det verkar helt klart vara värt att försöka och ta sig an ansträngningen. Forskning har nu kunnat visa att en aktivitet som att gå i trappor har betydligt större hälsoeffekter än tidigare antaget. En av nyckelfaktorerna till detta är att stora muskelgrupper i benen och rumpan aktiveras vid trappgång.

Se den här inspirerande intervjun med Mai-Lis Hellénius, läkare och professor på Karolinska Institutet.

https://youtu.be/B_Cf43KPa-M?si=O7UrOWJSgtUbrCaA

Webbinarium 3 april 2024 kl 17.00

Vill du veta mer om Hedlas intensiva rehabiliteringsprogram i berikad miljö?

Välkommen på vårt webbinarium onsdagen den 3 april klockan 17:00-17:45.

Du får då chansen att via videolänk träffa våra medarbetare Anna Sjöholm, fysioterapeut, och Cecilia Eddin, logoped, som berättar om upplägget i Hedlas rehabiliteringsprogram.
Webbinariumet ger en inblick i hur rehabteamet tänker när de lägger upp träningen, för att maximera hjärnans återhämtning och uppnå bästa möjliga progress.

Så klart finns det även möjlighet att ställa frågor direkt till Anna och Cecilia och diskutera de olika aspekterna av intensiv neurologisk rehabilitering i berikad miljö.

Anmäl dig redan idag för att reservera en plats!

Vad roligt att du vill jobba med oss på Hedla!

Vi har nu fått din ansökan och slår dig en signal framöver om du har gått vidare till intervju. Dessvärre kommer vi inte att hinna träffa alla, men återkopplar givetvis till samtliga kandidater. 

Håll gärna kontakten med oss på Instagram och Facebook!

Föreläsning i Sverige

Vi beklagar, evenemanget har redan ägt rum, men vi ser fram emot att träffa dig på något annat evenemang vi ordnar i framtiden.