Under afasidagen uppmärksammar Hedla vikten av intensivrehabilitering vid afasi

Hur mycket logopedträning är optimalt för att främja största möjliga förbättring vid afasi?

Det kommer hela tiden ut forskning som visar hur viktigt det är med intensivrehabilitering vid afasi. En metaanalys från förra året visar att de bästa resultaten uppnåddes när man fick ca 50 timmar logopedträning fördelat minst 4 timmar veckan, förutsatt att det hade gått minst 3 månader sedan insjuknandet.

Detta går hand i hand med Socialstyrelsens riktlinjer gällande afasibehandling. För förbättrad hörförståelse krävdes till och med över nio timmar träning i veckan för att se en tydlig skillnad.

Det här är något som vi hela tiden har med oss när vi lägger upp språk- och talprogrammen på Hedla.
Länk till studien:

https://journals.sagepub.com/doi/10.1177/17474930221097477

Webbinarium 3 april 2024 kl 17.00

Vill du veta mer om Hedlas intensiva rehabiliteringsprogram i berikad miljö?

Välkommen på vårt webbinarium onsdagen den 3 april klockan 17:00-17:45.

Du får då chansen att via videolänk träffa våra medarbetare Anna Sjöholm, fysioterapeut, och Cecilia Eddin, logoped, som berättar om upplägget i Hedlas rehabiliteringsprogram.
Webbinariumet ger en inblick i hur rehabteamet tänker när de lägger upp träningen, för att maximera hjärnans återhämtning och uppnå bästa möjliga progress.

Så klart finns det även möjlighet att ställa frågor direkt till Anna och Cecilia och diskutera de olika aspekterna av intensiv neurologisk rehabilitering i berikad miljö.

Anmäl dig redan idag för att reservera en plats!

Vad roligt att du vill jobba med oss på Hedla!

Vi har nu fått din ansökan och slår dig en signal framöver om du har gått vidare till intervju. Dessvärre kommer vi inte att hinna träffa alla, men återkopplar givetvis till samtliga kandidater. 

Håll gärna kontakten med oss på Instagram och Facebook!

Föreläsning i Sverige

Vi beklagar, evenemanget har redan ägt rum, men vi ser fram emot att träffa dig på något annat evenemang vi ordnar i framtiden.