Vad händer när en stroke orsakar afasi eller andra språkliga utmaningar?

Att kommunicera genom språk är en grundläggande mänsklig förmåga och en nyckel till social interaktion. Språket speglar inte bara vår identitet utan fungerar också som en bro för att bygga sociala relationer och förståelse mellan människor.

För den som lever med afasi, en språkstörning som påverkar förmågan att producera eller förstå tal och skrift, kan dessa kommunikativa dimensioner bli utmanande och komplexa. Språket är inte längre det självklara verktyget för kommunikation som det en gång var. Samtidigt blir det dagliga livet ofta begränsat när man inte kan uttrycka sina tankar, förstå andras tal och upprätthålla sociala relationer.

Effektiv rehabilitering för personer med afasi är därför en viktig investering i deras framtid och möjligheter att delta aktivt i samhället. Genom att hjälpa dem återskapa sina språkliga förmågor öppnas en väg tillbaka till en mer meningsfull och kommunikativ tillvaro.

Här berättar en deltagare på Hedla om sin rehabilitering, den intensiva träningen med logopederna och tillvaron med de andra deltagarna i gruppen.

Webbinarium 3 april 2024 kl 17.00

Vill du veta mer om Hedlas intensiva rehabiliteringsprogram i berikad miljö?

Välkommen på vårt webbinarium onsdagen den 3 april klockan 17:00-17:45.

Du får då chansen att via videolänk träffa våra medarbetare Anna Sjöholm, fysioterapeut, och Cecilia Eddin, logoped, som berättar om upplägget i Hedlas rehabiliteringsprogram.
Webbinariumet ger en inblick i hur rehabteamet tänker när de lägger upp träningen, för att maximera hjärnans återhämtning och uppnå bästa möjliga progress.

Så klart finns det även möjlighet att ställa frågor direkt till Anna och Cecilia och diskutera de olika aspekterna av intensiv neurologisk rehabilitering i berikad miljö.

Anmäl dig redan idag för att reservera en plats!

Vad roligt att du vill jobba med oss på Hedla!

Vi har nu fått din ansökan och slår dig en signal framöver om du har gått vidare till intervju. Dessvärre kommer vi inte att hinna träffa alla, men återkopplar givetvis till samtliga kandidater. 

Håll gärna kontakten med oss på Instagram och Facebook!

Föreläsning i Sverige

Vi beklagar, evenemanget har redan ägt rum, men vi ser fram emot att träffa dig på något annat evenemang vi ordnar i framtiden.