Vad händer under ett rehabprogram på Hedla?

Hedlas metoder för neurorehabilitering är kända för att leverera bästa möjliga vård och återhämtning efter en stroke eller annan neurologisk skada. Vi inleder varje rehabprogram med noggranna tester och en omfattande genomgång och bedömning av ditt hälsotillstånd, befintliga symtom och individuella förutsättningar. Detta steg är avgörande för att skapa en skräddarsydd neurorehabplan som tar hänsyn till just dina unika behov och önskemål.

Tydliga mål och en detaljerad plan

Tillsammans definierar vi realistiska och mätbara mål för perioden. Utifrån dina mål och den inledande bedömningen skapas en neurorehabplan som ligger till grund för det detaljerade träningsupplägget. Teamets uppgift är att ta fram precis rätt övningar för dig, som var och en syftar till att stärka upp någon eller några av de delar som står mellan dig och dina olika mål. De målinriktade och specifika övningarna är utformade för att utmana och stimulera din återhämtning på bästa möjliga sätt.

Intensiv neurorehab för tydliga framsteg

Neurorehabiliteringen på Hedla sker vanligtvis fem timmar per dag, måndag till fredag under tre veckor. Detta möjliggör tillräckligt stor träningsdos och andra insatser för att i de flesta fall uppnå tydliga förbättringar. Samtidigt är det viktigt att notera att träningsupplägget kontinuerligt utvärderas under rehabiliteringens gång. Vi följer noggrant din utveckling och justerar träningsprogrammet efter behov för att säkerställa att du hela tiden ska göra nya framsteg i riktning mot dina mål.

Tillsammans mot dina mål

På Hedla tränar du ofta tillsammans med de andra deltagarna i gruppen för inspiration, pepp och socialt utbyte, men genomför din neurorehab helt utifrån din egen individanpassade rehabiliteringsplan. Vid slutet av perioden är syftet att du inte bara ska ha uppnått dina mål, utan också att du känner dig redo att fortsätta din neurorehab på egen hand. Du får även detaljerade rekommendationer från vårt rehabteam om hur du bäst kan fortsätta med din träning, andra aktiviteter och förändringar. Vi strävar efter att ge dig verktygen du behöver för att upprätthålla och bygga vidare på dina framsteg.

Möjlighet till individanpassad uppföljning

Din rehabiliteringsresa med oss slutar inte här. Vi erbjuder även möjligheter till uppföljning och fortsatt träning, även på hemmaplan. Vi vill säkerställa att du har stöd och vägledning, även när du inte är hos oss fysiskt. Vår engagerade personal finns här för att stödja dig i varje steg av din neurorehabilitering och vi finns alltid tillgängliga för att långsiktigt förbli din partner på vägen mot en ännu mer självständig och hälsosam framtid.

Webbinarium 3 april 2024 kl 17.00

Vill du veta mer om Hedlas intensiva rehabiliteringsprogram i berikad miljö?

Välkommen på vårt webbinarium onsdagen den 3 april klockan 17:00-17:45.

Du får då chansen att via videolänk träffa våra medarbetare Anna Sjöholm, fysioterapeut, och Cecilia Eddin, logoped, som berättar om upplägget i Hedlas rehabiliteringsprogram.
Webbinariumet ger en inblick i hur rehabteamet tänker när de lägger upp träningen, för att maximera hjärnans återhämtning och uppnå bästa möjliga progress.

Så klart finns det även möjlighet att ställa frågor direkt till Anna och Cecilia och diskutera de olika aspekterna av intensiv neurologisk rehabilitering i berikad miljö.

Anmäl dig redan idag för att reservera en plats!

Vad roligt att du vill jobba med oss på Hedla!

Vi har nu fått din ansökan och slår dig en signal framöver om du har gått vidare till intervju. Dessvärre kommer vi inte att hinna träffa alla, men återkopplar givetvis till samtliga kandidater. 

Håll gärna kontakten med oss på Instagram och Facebook!

Föreläsning i Sverige

Vi beklagar, evenemanget har redan ägt rum, men vi ser fram emot att träffa dig på något annat evenemang vi ordnar i framtiden.